изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:51 EEST
БНТ ЗАПОЧНА СНИМКИТЕ НА РУСАЛКА    
Новини
От понеделник ваканционното селище “Русалка” и районът около него се превърнаха в снимачна площадка на най-новия детски сериал, продуциран от Българската национална телевизия. Проектът носи заглавието “Островът на сините птици” и е вдъхновен от романа “Островът” на българския писател и журналист Александър Секулов. Главни действащи лица в сериала са пет деца на 9 и 11 години, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни приключения заедно.



8-серийната продукция ще се реализира от творческия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов – авторите на нашумелите бг филми от последните години „Урок“ и „Слава“, донесли куп награди от престижни международни фестивали. Екипът на детския сериал, изпълнен със забавни ваканционни приключения, ще остане край Птичия залив на северното Черноморие до 9 септември, когато снимките трябва да приключат. Предвидено е „Островът на сините птици“ да излезе на екран идното лято.
В главната момчешка роля е синът на известните актьори Иван Бърнев и Маргарита Гошева – 12-годишният Матей. Досега бъдещият шестокласник се дърпал да се явява по кастинги, макар че колеги на родителите му често го викали. В този случай обаче за пръв път се навил, разбирайки, че филмът ще е детски и ще се запознае с нови другарчета. Той и партньорката му в главния момичешки образ вече са направили първи тренировки по гмуркане с акваланг в морето. Повечето изпълнители в „Островът на сините птици“ са хлапета, а сред останалите възрастни актьори ще видим аса на Варненския театър Михаил Мутафов, познатия от филма „Безбог“ Венцислав Константинов, Иван Савов, Ива Огнянова и др.
Местните жители на каварненските села около „Русалка” с нетърпеение очакват кастинга за статисти, епизодици и др. в новата продукция. НДТ
Снимка: Агенция Монитор


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди