изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:50 EEST
СПОНСОРИ НА ПЪРВАНОВ - ПОСЯГАТ ИМ С ОРЪЖИЕ; НАМЕРИХА НАД 150 000 ЛВ. В ДОМА НА СЪДИЯ ЦВЕТКОВА    
Новини Липсата на морал у президента не е само, че е спонсориран от криминално проявени личности, злоупотребили със САПАРД, неговите спонсори поначало са хора, към които се посяга с оръжие - Манол Велев, Емил Кюлев... Това заяви депутът от ОДС Христо Кирчев след първия кръг от консултации между парламентарната опозиция за започване на процедура по отстраняване на държавния глава.

Според Кирчев, цитиран от БТА, стрелбата по споменатите спонсори говори, че те самите "не са чисти като личности".
В разговорите са участвали представители на пет парламентарни групи - ДСБ, ОДС, БНД, БНС, "Атака", както и независими депутати. ДСБ и на БНД имат по 16 народни представители, ОДС и БНС - по 14, а "Атака" - 11. От опозицията заявиха, че няма да търсят коалиционния партньор на БСП - НДСВ за съмишленик.
"Липсата на морал у президента ни кара да настояваме за неговата оставка и ще продължим да събираме доказателства за измяната му към страната с неговото поведение", категоричен беше Кирчев.
По-рано обаче Любен Корнезов заяви, че импийчмънт на президента е невъзможен, тъй като това може да стане само с решение на Конституционния съд и то ако Първанов е нарушил закона.
************************
При обиск в апартамента на председателя на Административния съд във Варна Анелия Цветкова са намерени 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато.
Анелия Цветкова беше задържана в четвъртък във Варна при специализирана операция на служители от Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и Софийската градска прокуратура в момент на получаване на подкуп от 10 000 лв.
Според източници, запознати с хода на досъдебното производство, намерените суми потвърждават подозренията за системно взимане на подкупи.
По информация на говорителя на ДАНС Зоя Димитрова срещу 10 000 лева Цветкова е поела ангажимент за решение по административно дело.
Междувременно от сдружение "Зелена Варна" съобщиха и за други корупционни схеми с участието на съдийката Анелия Цветкова и посочиха случая с реституция на градинка в ж.к. „Чайка”. От сружението изтъкват, че като председател на съдебния състав, Цветкова е взела решение в полза на ищеца. В това дело съдът приема площта на реституирания имот не на 1,8 дка, а на цели 9,8 дка на базата на елементарно поправени нотариални актове.
НДТ – 18 юли 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди