изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:34 EEST
КАРАПЕЛИТ 10 ДНИ БЕЗ КАПКА ВОДА. МАЙКИ НОСЯТ ТУБИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА    
НовиниОт десет дни в село Карапелит няма капка вода, алармира Татяна Иванова, майка на две малки деца. „Оставих малкия на детска градина, каката ходи на градина в Добрич, сега отивам да пълня туби с вода и да ги занеса в градината в Карапелит, за да не пламне някоя зараза и после отивам на работа”, обясни Татяна. Според нея, ситуацията в Карапелит вече излиза извън контрол. От ВиК или постоянно лъжат, или никой не отговаря на телефоните.

 „Спряха вече да вдигат и на кмета. Някои казват, че има голяма авария в Гешаново – помпа била гръмнала, затова нямаме вода. Авария, авария, ама цели десет дни не могат да я отстранят. Други твърдят, че помпата е излязла от строя едва тази неделя. Не разбирам тогава защо вода няма от 10 дни. Трети пък казват, че нарочно са спрели тока на помпата, заради натрупани дългове от водното дружество. Вече не знам какво да правя. Бясна съм!”, казва Татяна и обяснява как се справя с битовите нужди. Слага мръсните чинии и прибори в една касетка, взема гъбичка и Веро и отива на селската чешма да ги мие. Малкият й син през това време стои в колата. За пране и дума да не става. Къпането е в коритото, със стоплена вода на печката.
Зеленчуковите градини в дворовете съхнат и вехнат, защото няма вода за елементарни нужди, камо ли за поливане. Трудът ни отиде на вятъра, гневят се карапелитчани.
Други хора от селото са минали изцяло на пластмасова посуда. Три селски чешми обслужват жителите на Карапелит. Лошото е, че има много възрастни и самотни хора, има и инвалиди. В магазините вече няма дори минерална вода. От ВиК – Добрич казали, че не могат да осигурят на селото водоноска, защото нямат. Върнаха ни в 80-те години на миналия век, недоволстват хората в Карапелит.
От водното дружество обявиха местата, които на 24 юли остават без вода. Помпена станция Гешаново отново бе сред тях, което означава, че за пореден път ВиК лъже и Карапелит отброи 11-ия си безводен ден. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.25 секунди