изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:15 EET
„ИГРАЙ И УЧИ” – СИНОНИМ НА ЩАСТЛИВО ЛЯТО    
ОбразованиеВ поредното занимание „Творческа работилница“ децата от клуба, заедно с библиотечен специалист и доброволци, създадоха с много въображение и креативност картини с камъни. Причудливи създания, птици, пролетен пейзаж, семейство и морски свят украсиха  нестандартните детски картини от камъчета. За целта те използваха акрилни бои, перманентни маркери и пастели.
На 18 юли 2018 г. заниманието беше посветено на 181-вата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.


Чрез специално разработена презентация библиотечен специалист разказа на децата за живота и средата, в която е отраснал Апостола, за неговите псевдоними,  идеология и революционна дейност. Малчуганите научиха повече за семейство му, за основаната от него комитетска мрежа и причините за гибелта му. Участниците в детския летен клуб силно се  впечатлиха от фототипното издание на джобното тефтерче на Левски, както и от луксозния комплект с дигиталното издание на тефтерчето на Левски и неговата знаменита мисъл „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако изгубя, губя само мене си” -  дарение от Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.
По повод празника децата се включиха в инициативата „Големите четат на малките” и прочетоха легендите за Апостола - „За Първата българска легия”, „За клетвата и страха”, „За  рибаря със серкмето” и др.
В деня на прожекции на филми участниците гледаха анимационния филм „Хотел Трансилвания 2”.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди