изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:04 EEST
ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ДАМБАТА В БАЛЧИК, ЩЕ ИМА И ВЕЛОАЛЕЯ    
Новини Общинският съвет в Балчик  даде своето съгласие за партньорство с румънския град Мангалия. Двете общини ще работят заедно по одобрен за финансиране проект по трансграничната програма Интеррег Румъния – България. Програмата осигурява близо 1,5 милиона евро общо за двете общини, като Балчик ще дофинансира строително-монтажните си работи с още 134 хиляди евро.


Проектното предложение „Синергия на природата и културата – потенциал за развитие на трансграничния регион“ е одобрено на 18 юли тази година и предстои сключване на договор, съобщи Радио Варна.
С парите в община Балчик ще бъде благоустроена крайбрежната алея от Морска гара до Двореца. Ще бъде реконструира настилката в участъка, дълъг 1700 м, и ще бъде обособена велоалея. По цялата му дължина ще бъдат възстановени парапетите и съществуващите части от отводнителни канавки.
В рамките на проекта ще бъдат организирани и две музикални събития: „Балчик – пиано дейз“ и „Балчик – джаз найтс“.
Общата стойност на проекта е 1,5 млн.евро, от които половината са за дейностите в община Балчик. Собственият принос на партньорите е само 2 процента – или 15 хиляди евро за всяка община. Срокът за изпълнение е 36 месеца, считано от датата на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди