изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:50 EET
Пламнаха "Царските конюшни"    
Новини Пожар избухна в ранните часове на днешния ден в имота на столичните булеварди „Дондуков” и „Васил Левски”, станал известен като „Царските конюшни”, сигнализира очевидец, цитиран от bTV . От любителските кадри се вижда изключително сериозен мащаб на пламъците и поне един екип огнеборци, изпратен да ги гаси. Към момента няма официална информация от МВР и пожарната за причините, нанесените щети и дали има пострадали.

Комплексът е бил използван за конюшни по времето на цар Фердинанд. Там в момента се помещава катедрата по приложни изкуства на Националната художествена академия. През 2016 г., обаче, обектът беше купен на безценица от бившия управител на КТБ Янко Иванов – за 90 лв. на квадрат. Сделката, започната няколко правителства по-рано, беше подписана от тогавашния областен управител Веселин Пенев, който сега е обвиняем заради нея. В началото на тази година от културното министерство лансираха идеята „Царските конюшни” да станат паметник на културата.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди