изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:11 EEST
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: УЧУДВАЩО Е, ЧЕ ИСТИНАТА ЗА ГЕН. ИВАН КОЛЕВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЪНЕ В ЗАБВЕНИЕ    
Новини
„Днес е един от великите дни за България – възраждането на ген. Иван Колев и на неговата памет. На този ден той е починал във Виена от изтощение, от непрекъснатите сражения, от това, че не е слизал от седлото на коня, разбивайки руските и румънските пълчища. Това е нещо, което продължава да бъде държано в тайна. Нещо, което го няма в историята и в учебниците на децата и аз не мога да разбера колко години трябва да минат, за да се каже истината и най-после тази забранена история да бъде извадена на бял свят, за да знаят хората на кого дължат свободата си, а именно, на такива герои като ген. Иван Колев. Учудващо е, че 2 години след построяване на този паметник, след възраждане на паметта на генерала, истината за освобождението на Добрич и на Добруджа продължава да тъне в забвение и се премълчава умишлено”.


Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов след поклонението пред паметника на ген. Иван Колев, по случай 101 години от смъртта на легендарния български пълководец.
Припомняме, че мемориалът бе изграден в Добрич с личното съдействие и активното спомоществователство на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който предостави по-голямата част от средствата. Скулптурата на Александър Хайтов бе вдигната в Добрич след почти 100 години опити за изграждането на мемориал на ген. Колев.


На поклонението присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, народните представители Валентин Касабов, Йордан Апостолов, Даниела Димитрова, д-р Хасан Адемов, Георги Колев, областният управител Красимир Кирилов и неговите заместници, кметът на Добрич Йордан Йорданов, общински съветници, граждани.
Вицепремиерът коментира и стабилността на коалицията „Обединени патриоти”, след последния скандал между Валентин Касабов и Волен Сидеров. „Имаше заседание на Политическия съвет и решихме, че трябва да се преодолява личното, да се преодоляват разногласията, тъй като няма нищо по-добро от една политическа стабилност, особено в период, когато всичко наоколо се тресе, всичко се променя, под въпрос е даже съществуването на Европейския съюз. В името на тази стабилност се разбрахме да потушаваме нашите различия”, каза Валери Симеонов.


Що се отнася до претенциите на хотелиерите, относно проверките за шума по курортите, вицепремиерът заяви следното: „Мерките, свързани с нарушаване на околната среда, не са лична битка на Валери Симеонов с някои определени тарикати – защото само те имат проблеми със закона и чрез неспазване на закона искат да увеличат своите печалби. Те са нарушители на закона. Всеки, който след 23 ч. може да руши тишината, да се гаври с почивката на своите съграждани или на туристите, той  нарушител, тъй като и в момента действащия закон забранява шума след 23 ч. И предупреждавам, че като влезе в сила новия закон, въпреки голямата съпротива, ще въздъхнете с облекчение.” НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди