изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-02 @ 02:27 EEST
УСЛОВНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ДВАМА МЛАДЕЖИ, ОТКРАДНАЛИ ПОРТФЕЙЛ И ТЕГЛИЛИ ПАРИ С ЧУЖДА БАНКОВА КАРТА    
Ред и сигурност    Влезе в сила присъда на Окръжен съд - Добрич, с която са наложени условни наказания на двама младежи, откраднали портфейл и теглили пари с чужда банкова карта. Подсъдимите - на 18 и 15 години, са признати за виновни в това, че на 2 декември 2017 г. в Каварна, след предварителен сговор, в немаловажен случай, откраднали кожен портфейл, на стойност 18.50 лв., в който имало 450 лв., лични документи и банкови карти с бележки за ПИН кодове.

Кражбата била извършена през нощта от паркиран в Каварна автомобил. Двамата успели да проникнат в колата, като си послужили с техническо средство - отвертка. После, при условията на продължавано престъпление, в съучастие помежду си, те използвали едната банкова карта, с която изтеглили общо 400 лева.
    През деня младежите изхарчили цялата придобита от деянията им сума. Парите били изразходвани за такси от Каварна до Добрич, за дрехи и за храна. След пазаруването, в което участвала и приятелката на единия подсъдим, тримата се върнали в Каварна. На следващия ден, тъй като останали без никакви средства, подсъдимите решили отново да теглят пари с банковите карти. Направили 7 опита за транзакции, но всички се оказали неуспешни.
    За всяко от извършените деяния младежите получиха отделни наказания, като съдът определи те да изтърпят по-тежките от тях. 18-годишният, който е извършил кражбата в условията на повторност, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба от 400 лева. 15-годишният също беше осъден условно, след като съдът прецени, че макар и непълнолетен, той е разбирал свойството и значението на извършеното от него и е могъл да ръководи постъпките си. Наложено му беше наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 2-годишен изпитателен срок, както и наказание „обществено порицание“.
    Производството премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално определените наказания на подсъдимите бяха редуцирани с една трета. Съдът приложи процедурата, след като двамата се признаха за виновни по всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт и изразиха съгласие да не се събират доказателства по тях. Те ще платят солидарно и сумата от 868.50лв., представляваща обезщетение за нанесените с деянията им имуществени вреди, както и направените по делото разноски в размер на 366.79 лева.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди