изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:05 EEST
НОВ ПРОТЕСТ НА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС    
Общество
Допълнително над 100 милиона лева ще са необходими през следващата година, ако се приеме предложението на социалното министерство, хората с увреждания да получават месечна финансова помощ, обвързана с прага на бедност. Това заяви в интервю за Българското национално радио социалният министър Бисер Петков. По думите му тази помощ ще замени сегашните добавки за интеграция, а целта на законодателните предложения е хората с увреждания над 18 години да получават средства равни на тази, които им се полагат преди да навършат пълнолетие.


В момента от бюджета за хората с увреждания се заделят над 2 милиарда лева, като само за инвалидни пенсии се изплащат 1.7 милиарда лева. Предстои изготвянето на финансова оценка на законопроекта, която ще се съгласува и с финансовото министерство, допълни Бисер Петков.
Майките на деца с увреждания излизат днес от 17.00 часа на национален протест пред Народното събрание с искане за законови промени, които да гарантират достоен живот на децата им.
От Добрич също ще се присъединят към националното недоволство.  Добруджанки са едни от първите в страната, които излязоха на протест срещу системата и вземат активно участие в палатков лагер и по медиите.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди