изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:43 EET
11 КМ. ОГРАДА СА ГОТОВИ ПО 133-КИЛОМЕТРОВАТА СУХОПЪТНА ГРАНИЦА С РУМЪНИЯ    
Новини 480 служители на шестте горски стопанства са ангажирани в изграждането на предпазна телена ограда, за да се предотврати достъпът на африканска чума по свинете. По трасето  има патрулиращи двойки, които вече ще осъществяват контрол и през нощта.

Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов пред журналисти в Шабла, където проведе оперативно съвещание с ветеринарни и горски служители от Североизточна България за предприетите мерки срещу заразата. Порожанов каза в Шабла:   
„До момента имаме изградена 11 километра ограда. Освен това имаме забити колове на 8 километра, разнесени колове на други 16 километра. И, разбира се, материално осигуряване с бодлива тел. По ясна препоръка и на премиера, и на останалите министри, които настояха, и аз съм съгласен с тях, ще подсилим оградата с т. нар. „Бруно”. Това е спираловидна режеща тел, за да се гарантира една абсолютна ограниченост на движението. По цялото протежение ще бъде, а на места, които са рискови, ще сложим втори ред отгоре.”    
Директорът на Североизточното държавно предприятие Веселин Нинов съобщи, че оградата от ГКПП-Дуранкулак до морската зона е завършена, а цялото 40-километрово разстояние от ГКПП-Дуранкулак до ГКПП-Кардам се очаква да бъде готово до края на тази седмица.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди