изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:42 EEST
ЗАЩИТАТА НА МИРОСЛАВ ОБВИНИ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО МУ ДЪРЖАВАТА. СЪСТОЯНИЕТО НА 18-ГОДИШНАТА ВИКТОРИЯ СЕ ПОДОБРЯВА    
Ред и сигурностСъстоянието на 18-годишната Виктория, която бе държана в плен 20 дни и малтретирана от 32-годишния криминално проявен Мирослав Дяков, се подобрява, съобщиха лекари. Момичето постепенно се стабилизира. Прекратена е и кампанията за набиране на кръводарители от рядката група АВ отрицателна, тъй като вече има достатъчно количество.


Виктория Кирилова Георгиева бе открита на 24 юли в дома на Мирослав, полумъртва, с множество наранявания по главата, рани по цялото тяло, следи от загасени горящи цигари по лицето й, засъхнала кръв по устата и носа й. Когато яя откарали в Спешното отделение, хемоглобинът й бил 35, при норма 120. Изгубила е 2 литра кръв. Момичето е било държано упоено през цялото време и пребивано ежедневно.
Похитителят Мирослав Дяков бе привлечен като обвиняем. В съдебната зала, по време на мярката за неотклонение, защитата на изверга първо не допусна в залата журналисти, след което обвини държавата за поведението на клиента си, тъй като не е предприела мерки за неговото лечение.
„Но през тези години и ние не виждаме постъпки от негова страна за лечение и справяне с проблемите”, контрира окръжният прокурор Пламен Николов. „Освен това, адвокатката заяви, че даването на информация на медиите нарушавало правата на 32-годишния Мирослав, цитирайки изявлението на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която пред медии онази сутрин разказа за зверствата, на които ученичката е била подложена. Моето мнение е категорично несъгласие с такова твърдение. Убеден съм, че и медиите, а чрез тях и гражданите, трябва да знаят какво се случва. Убеден съм, че когато се случват лоши неща, хората трябва да знаят. Категорично не съм съгласен, че когато има информация, давана от полиция или прокуратура по определен случай, това не може да повлияе по определен начин на вътрешното убеждение на който и да е съдия в България. Защото, твърдението, че изтичането на информация или даването на информация на медиите влияе на съдийското убеждение, е директна обида към българския съд”, коментира окръжният прокурор.
В същото време Добрич е настърхнал от зверствата, на които е било подложено 18-годишното момиче. В коментарите из социалната мрежа Мирослав се определя като „изрод, урод, изверг”, сипят се и закани, че ако го обявят за невменяем и този път се отърве с лека присъда, ще се вдигнат на протест. Дяков има зад гърба си 6 присъди и 3 висящи дела. НДТ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди