изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:55 EEST
50 ЛИТРА НА КВ.М В БАЛЧИК: СТИХИЯТА ИЗРОВИ АСФАЛТ И ТРОТОАРИ    
Образование 50 литра на квадратен метър само за час са паднали в събота – 28 юли, в Балчик. Това обобщи днес заместник– метът по строителството Димитрин Димитров по повод избилата канализация в Мелницата и на други места в крайбрежни обекти. Съоръженията не са проектирани за толкова много вода за такъв кратък период време, коментира още той претоварената канализационна система в града и наводнени асансьорни шахти в обществени сгради.

Пороят през уикенда изрови на места асфалт и тротоари в Балчик, наводни мази, проби покриви, предизвика свличания на улични настилки във вилната зона. Има случаи на пропаднали подпорни стени – на ул. "Раковска" и ул. "Ал. Стамболийски".
Опасните пътни участъци ще бъдат в спешен порядък обезопасени, увери Димитрин Димитров.
На телефон 112 са подадени редица сигнали – за липса на ток, стичане на фекални води, изкъртени стълби.
Приземни класни стаи в училище „Св.Св.  Кирил и Методий“ се наводниха още в петък, когато паднаха 24 литра на квадрат за час и половина. Вчера пожарникари отводняваха асансьорната шахта на общинската болница.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.22 секунди