изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:35 EET
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ – ЦЕЛОГОДИШНА СПА ДЕСТИНАЦИЯ?    
Туризъм
Областният управител Красимир Кирилов участва в третата от поредицата дискусии, организирани от Министерството на туризма, със съдействието на в. „Труд“, провела се на 27юли във Варна. Темата на форума, в който участваха представители на туристическия бранш от областите Добрич, Варна и Бургас, кметът на Варна Иван Портних и областният управител на област Варна Стоян Пасев, бе разработване, налагане и промотиране на България като СПА и балнеодестинация.



Модератор на дискусията бе министърът на туризма Николина Ангелкова, която съобщи, че към момента в страната се отчита ръст на туристите с 15 % спрямо същия период на миналата година. Министър Ангелкова отбеляза, че стремежът е България да стане целогодишна дестинация, като отбеляза, че богатството на минерални извори и природни дадености могат да допринесат именно за издигането имиджа на българския туристически продукт. Н. Ангелкова заяви, че СПА маршрутите са разделени в 7 географски области – Тракия, Средногорие, Родопи, Черноморие, Югозапад, Стара планина и София.
В област Черноморие пред присъстващите представители на туристическия бранш специалисти от Министерство на туризма представиха проект, в който са включени общо 15 населени места и курорти, част от които от област Добрич – Шабла, „Русалка“, Балчик, Балчишка тузла, Албена, Кранево, както и „Златни пясъци“, „Ривиера“, „Св. Св. Константин и Елена“, Варна, СОК „Камчия“, Поморие, Бургас и Бургаски минерални бани. В хода на дискусията се коментира съчетаването на културно-историческия туризъм в региона с природните дадености за развитие на СПА и балнеотуризъм. Обект на дискусията бе наименованието на дестинацията. Амбицията на Министерството на туризма е маршрутите да бъдат обозначени и тяхното промотиране на вътрешните и международни пазари да стартира още през 2019 година.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди