изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:40 EEST
Пътнически самолет със 100 души на борда се разби 5 минути след излитането    
По света
Пътнически самолет "Ембраер 190" на мексиканската авиокомпания Aeromexico е претърпял катастрофа в щата Дуранго в Мексико, съобщават местните издания. Както пише Sol de Durango, инцидентът е станал в 16 часа местно време (около 00:00 българско време), само пет минути след излитането на лайнера от летището. На борда са се намирали 97 пътници, както и 4 члена на екипажа, съобщи министърът на транспорта на Мексико.


 "Няма загинали при катастрофата на пътническия самолет от полет AM2431 в Дуранго", съобщи губернаторът на региона Хосе Айспуро в Туитър. На мястото има спасителни екипи и се изясняват обстоятелствата около катастрофата.
*************
Министерството на здравеопазването в Мексико съобщи за хоспитализацията на 49 пътници от самолета на авиокомпанията Aeromexico, който се разби в щата Дуранго, съобщава Reporte Indigo. Според "Ройтерс" двама души са в критично състояние. В момента на пострадалите се оказва необходимата медицинска помощ. Според предварителни данни, причината за падането на самолета е неблагоприятните метеорологични условия. На борда на самолета са се намирали 97 пътници и четирима членове на екипажа. Губернаторът на щата Дуранго съобщи, че няма загинали в резултат на самолетната катастрофа. Пътниците са напуснали салона на машината веднага след произшествието.


Един от пътниците на самолета, разбил се в близост до град Дуранго в Мексико, разказа, че самолетът се е запалил няколко минути след падането, съобщава Foro TV. Според очевидеца е имало силни пориви на вятъра, така че "опитаха се да прекъснат излитането, но се оказа невъзможно". Както казва пътникът, само няколко минути след падането на самолета, машината започнала да експлодира. Всички хора на борда на самолета успели бързо да напуснат и да се преместят на безопасно разстояние. На борда на самолета на авиокомпанията Aeromexico са се намирали 97 пътници и четирима членове на екипажа. Съобщава се, че няма загинали, а само пострадали. Министерството на здравеопазването в Мексико съобщи за хоспитализацията на 49 пътници.
*************
Губернаторът на мексиканския щат Дуранго, Хосе Росас Айспуро, разказа във Facebook, че причината за катастрофата на самолета на авиокомпанията Aeromexico, чиято дестинация бе Мексико Сити, е силният порив на вятъра. "При излитане самолетът неочаквано е бил изложен на порив на вятъра, заради което той рязко се е снижил и докоснал земята с лявото крило" - заяви губернаторът. В същото време Хосе Росас Аиспуро подчерта, че окончателната причина за самолетна катастрофа ще бъде назована едва след задълбочено разследване. Припомняме, че самолет с 101 души на борда се разби в близост до град Дуранго. При инцидента засега няма загинали. Според последните данни 49 души са били ранени при самолетната катастрофа, двама от тях - пилот и пътник - се намират в тежко състояние.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди