изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:58 EEST
Динена диета-отслабване до 7 кг за 15 дни    
Здраве Защо отслабването с диня е изключително ефективно?

1. Тази диета се понася от всеки организъм и спазващите я не изпитват чувство на глад.

2. Висока ефективност - за седмица може да отслабнете от 3 до 5 кг и ако преустановите диетата правилно, то за 2 седмици може да изгубите 7-8 кг и най-важното - теглото няма да се възвърне отново веднага.

3. Освен загубата на излишни килограми, тази диета нормализира обмяната на веществата, извежда излишната течност от организма и токсините.

image

 Динената монодиета е идеална за отслабване и прочистване на организма от токсините. Динята е доказан диуретик, за 5 дни ревитализира тялото. Динената монодиета е лесна и полезна – просто трябва да изяждате по 1/2 кг диня 5 пъти дневно.

Диуретичните и диетичните свойства на динята са известни от древни времена. Специалистите по здравословно хранене препоръчват да ядете само напълно узрели дини, които са по-богати на витамини и минерали от неузрелите.

image

Динената диета спада към монодиетите, т.е. консумирате предимно един продукт цял ден, затова се спазва не повече от 5 дни. През този период се стабилизира нивото на натрия и се прочиства организма от натрупаните токсини. Консумира се по 1/2 кг диня 5 пъти дневно. За тези дни може да свалите до 3,5 кг. В следващите 10 дни може да продължите с лекия вариант на динената диета.


image
 

 Динена диета– лек вариант

Закуска: 1 купичка овесени ядки и парче кашкавал
Втора закуска: 1/2 кг диня
Обяд: Риба, телешко или пилешко месо на скара със зелева салата
Вечеря: 1/2 кг диня

В края на 15-ия ден може да свалите до 7 кг.

Внимание! Диетата не се препоръчва за хора с камъни в бъбреците, диабет или болести на панкреаса.
image

В какво се състои и самата диета?

На всеки 10 кг от вашето тегло се полага по 1 кг диня дневно, която се приема на 5-6 пъти, препоръчително е на всеки 3 часа. Ако изпитвате силен глад, може с всяко ядене да изяждате и парче сух ръжен хляб. Диетата се спазва в продължение на 5-7 дни.
image

Проблеми, които може да възникнат, докато сте на динена диета: тежест в стомаха, метеоризъм, дискомфорт в стомашно-чревния тракт. Често тези неразположения се появяват на втория ден. Ако не се чувствате добре, преустановете диетата.

За постигане на най-добри резултати и за запазване на ефекта още 7-10 след спирането на диетата, се препоръчва следния начин на хранене,който можете да съчетаете с ефикасни хапчета за отслабване:

image
Закуска: някаква каша (оризова, овесена), приготвена с вода; обезмаслена извара или сирене, или яйце.

Обяд: риба или нетлъсто месо; зеленчукова салата, подправена с лимонов сок и зехтин.

Вечеря: диня - 1 кг от меката й част на 30 кг тегло.

Противопоказания на диетата: камъни в бъбреците, диабет, тежки заболявания на задстомашната жлеза, простатата, пиелонефрит.

image
Разтоварващи дни с диня

Диетолозите препоръчват 1-2 разтоварващи дни седмично на страдащите от наднормено тегло. Освен това, плодът е нискокалоричен, а фолиевата киселина, която влиза в състава му, нормализира обмяната на веществата. През "динения ден" се позволяват 2 кг диня.

image
 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди