изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:39 EEST
Висок интерес към подмерките по Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020    
Новини Пред над 60 потенциални бенефициенти на 25, 26 и 27 юли 2018 г., Областен информационен център – Добрич (ОИЦ-Добрич) проведе информационни срещи в община Каварна, община Крушари и с. Дуранкулак, община Шабла. На тях бяха презентирани подмерките 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства" от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ и 6.4.1

„Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности” от Програмата за развитие на селските райони” 2014 – 2020 г. На присъстващите бяха предоставени и информационни материали с актуалните и предстоящи процедури по останалите оперативни програми и Програма за морско дело и рибарство.
По време срещите на тема „Европейски средства за бизнеса в селските райони“ беше акцентирано върху критериите за оценка на проектните предложения, допустимите дейности и разходи и начина на кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България.
Информационната среща в община Каварна се проведе в заседателната зала на хотел „Отдих”, в която взеха участие представители на местния бизнес, неправителствени организации, медии, земеделски производители и граждани. Дискутираха се най-вече проектни идеи насочени към процедурата „Развитие на услугите във всички сектори и други неземеделски дейности” от подмярка 6.4.1, която ще подпомага инвестиции в развитието на услугите и производството на неземеделски продукти, технологии в областта на „зелената икономика” и иновации в селските райони. 30 точки (от минималните 40) ще получат лекарите обща медицина, специалистите и зъболекарите, както и социалните грижи за възрастни хора и хора с увреждания с настаняване, дневните грижи за малки деца и аптеките
В заседателната зала на Община Крушари, експертите от ОИЦ-Добрич представиха възможностите за развитие на бизнеса в селските райони и подобряване на икономическата устойчивост и резултати на малките стопанства с проекти по ПРСР. Най-силен беше интересът към подмерката 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства", по която ще се финансират дейности като модернизиране или увеличаване на наличните производствени материални и/или нематериални активи, подобряване на предпазарната подготовка или съхранение на продукцията, повишаване на енергийната ефективност в земеделските стопанства, инвестиции в машини, оборудване и съоръжения за опазване на околната среда и други, които водят до подобряване на цялостната дейност на земеделското стопанство.
На срещата организирана в залата на местното читалище в с. Дуранкулак, община Шабла, експертите от центъра представиха отново подмерките 6.4.1 и 4.1.2. В края на срещата се разискваха и възможностите по Програма за морско дело и рибарство, чиято основна цел е подобряване на конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в сектора на рибарството, включително на дребномащабния крайбрежен флот.
След всички срещи бяха проведени консултации с местния бизнес и земеделските стопани, свързани с проектните им идеи, допустимостта съгласно условията за кандидатстване, както и необходимите документи за кандидатстване.

ОИЦ – Добрич,  е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.




За допълнителна информация:

Име на служител: Искра Димова
Длъжност: Експерт „КИЛ“
Тел./факс: 058 603527
e-mail: oic_dobrich@abv.bg
гр. Добрич



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди