изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:32 EEST
РУМЪНКИТЕ СА ПРЕДПОЧИТАНИ ЗА СЪПРУГИ В ИТАЛИЯ; ИЛИНДЕН ВЗЕ ЖЕРТВИТЕ СИ: МОМИЧЕ И 2 МОМЧЕТА СЕ УДАВИХА НА КЪМПИНГ СИЛИСТАР    
Новини Букурещ. Лошият имидж на румънската общност в италия не е засегнал женската й част, тъй като след италианките, румънките са най-предпочитани за съпруги, съобщава електронното издание зиаре.ком. данните са от последния доклад на румънския национален статистически институт.

От доклада се вижда, че тенденцията е двойките да сключват късен брак (34 години за мъжете и около 30 за жените), както и отказа да се сключва църковен брак. данните за 2006 г. показват, че 4 000 румънки са казали “да” на италианските си избраници. браковете между съпрузи румънци и италианки са 1 226. в румъния общият брой на смесените бракове или на браковете между чужденци е бил 19 000.

******************************
Две момчета и едно момиче са се удавили около 15.30 часа на плажа на къмпинг "Силистар", община Царево. Това съобщи директорът на Гражданска защита в Бургас инж. Йордан Лозев. До момента морето е изхвърлило трупа само на едното от момчетата. Телата на другото момче и момичето все още не са открити. На мястото на трагедията се намира екип на Гражданска защита и Гранична полиция. По информация на очевидци момичето се е подхлъзнало на скала и е паднало в морето, а двамата младежи са скочили да го спасяват. Търсенето е затруднено поради мъртвото вълнение. Eкипът на Гражданска защита е открил дрехите на тримата удавници, но не са намерени документи за самоличност. По думите на инж. Лозев тримата са на възраст между 20 и 30 години.

17 МОМИЧЕТА ЗАГИНАХА ПРИ ВЗРИВ В ТУРСКИ ПАНСИОН

17 ученички загинаха, а 27 бяха ранени при срутване на пансион за момичета в турската провинция Коня. Някои от ранените са в тежко състояние и трябва да бъдат оперирани, съобщи БТА. Военните и граждански екипи продължават спасителните дейности, тъй като е възможно под руините да има още деца. Според кмета на Коня Осман Айдън, който е пристигнал на мястото на инцидента, не е известно колко са били децата в общежитието. 13-годишна ученичка, която е пострадала леко при инцидента, заяви пред репортери, че е почувствала мирис на газ, който идвал от долния етаж, след което станала експлозия. „Бях с още пет мои приятели в тази част на сградата, която не се срути и видяхме пламъци, които идваха от долния етаж и обхванаха горните етажи”, заяви момичето, цитирано от Анадолската агенция.

НДТ - 2 август 2008 г.




 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди