изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:12 EET
ЧЕСТИТО! ХЛЯБЪТ ПОСКЪПНА, БЕДНИТЕ ПАК ЩЕ ГО ДУХАТ...    
Новини Хлябът в Житницата на България започна да поскъпва. Първи цените вдигнаха браншовиците от Генерал Тошево и Каварна. „От днес увеличих цената на някои видове хляб, заради поскъпването на основната суровина – брашното”, обясни шефът на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Тошко Няголов.


Различните видове брашна са с нови, по-високи цени, от 23 юли. Поскъпването е между 8 – 13 процента, а цените на полузърнестите брашна – с 14 на сто. Различните мелнични комбинати имат различни цени на брашната, като разликата е 70-80 лева за тон. Цената на бялото брашно става 680 лева за тон, докато през миналата година беше под 600 лева за тон. В рамките на месец големите мелнични комбинати, които са на пазара в нашия регион, вдигнаха цените си с по сто лева на тон, коментира още Тошко Няголов.
За месец – два, горивата поскъпнаха с 20 процента, електроенергията за регион Добрич е с най-голямо увеличение, като се добави и драстичното поскъпване на брашното – няма как да се задържи цената и на хляба. След като направил анализ на новите цени на тока, горивата и брашната, Няголов увеличил някои хлябове с 5 ст., други – с 10 ст., като поскъпването е между 7 и 9 процента.
Според него, всички производители в Генерал Тошево са увеличили цените. Масовият бял хляб вече струва 1.00 – 1.10 лв.за бройка. По 1.10 от вчера се продава и заводският хляб на Каварна, като поскъпването е с 10 ст.
Засега в област Добрич няма друго поскъпване на насъщния, показа репортерска проверка. Големите хлебопроизводители, както и по-малките фурни запазват цената от 1.00 лв. за масовия бял хляб. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди