изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:11 EEST
Земята под България не спира да се тресе: Нови земетресения люшнаха Благоевградско    
НовиниДва слаби труса са регистрирани в Национален парк „Пирин“. Това сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Едното земетресение е с магнитуд 2.3 по скалата на Рихтер и е станало в 12.27 часа. Другото е с магнитуд 2.1 и е регистрирано в 13.02 часа. И двете са на дълбочина около 16 км.

Няма данни за нанесени материални щети или пострадали хора. Въпреки това уплахата в местните жители е голяма, тъй като както БЛИЦ вече писа, само преди два дни – на 2 август силно земетресение бе регистрирано в Югозападна България. Земният трус бе с магнитуд от 4.1 по Рихтер, а епицентърът му на 18 км от Гоце Делчев, на 55 км от Благоевград и 114 км южно от София. По-късно същи ден втори трус удари Благоевградско. В 03.33 на 3 август пък земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер бе регистрирано в близост до Златоград. Двете земетресения, които бяха регистрирани в Национален парк „Пирин“, не са усетени“, заяви пък сеизмологът Валентина Протопопова от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН „И двете земетресения са слаби и не са усетени. Първото, което е станало в 12.27 ч. и е с магнитуд 2.3 по скалата на Рихтер, се намира в близост до град Банско. Другото е с епицентъра на по-силното земетресение, което стана на 2 август и беше с магнитуд 4“, обясни Протопопова.
https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди