изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:56 EEST
Окръжен съд - Добрич остави в ареста 19-годишен, разследван за разпространение на наркотици    
Ред и сигурност Окръжен съд - Добрич остави без уважение молбата на 19-годишен младеж от Генерал Тошево за изменение на наложената му на 1 юни т.г. мярка за неотклонение „задържане под стража”.     Той е привлечен като обвиняем за това, че на 29 май т.г. в Генерал Тошево е държал с цел разпространение и разпространил чрез продажба високорисково наркотично вещество - марихуана, с тегло 0.77 грама.


       В съдебното заседание 19-годишният помоли за по-лека мярка за неотклонение, като увери, че няма намерение да се укрива. Неговият адвокат заяви, че от събраните по делото доказателства не би могло да се направи извода, че той е извършител на престъплението, в което е обвинен. Защитата представи документи, които удостоверяват, че 19-годишният е студент, и призова съда да му даде шанс да продължи обучението си във втори курс.
    Представителят на прокуратурата определи като неоснователно искането за изменение на наложената мярка, като подчерта високата обществена опасност на престъплението, за което младежът е разследван.
    Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, счете, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално наложената на младежа мярка за неотклонение. В мотивите си съдът посочва, че са налице достатъчно данни за неговата съпричастност към разследваното деяние, както и че съществува опасност той да извърши друго престъпление. Изявеното желание от задържания да продължи обучението си във висше учебно заведение не игнорира тази опасност, допълва в определението си съдът. Отбелязва се още, че за обвиняемия са представени лоши характеристични данни, както и че разследваното деянието е извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане.
     Воден от тези съображения и предвид факта, че задържането на лицето към настоящия момент е в рамките на разумните срокове, предвидени в закона, Окръжен съд - Добрич потвърди първоначално наложената на 19-годишния най-тежка мярка за процесуална принуда.
    Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.
Окръжен съд - Добрич
Връзки с обществеността



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди