изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:46 EEST
Крайбрежната алея в Балчик ще бъде обновена и ще стане сцена на музикални събития    
Новини Крайбрежната алея в Балчик - от Морската гара до архитектурно-парковия комплекс "Двореца", ще бъде обновена и ще стане сцена на музикални събития, съобщават от кметската управа. Общинският съвет вече даде съгласие да бъде подписано споразумение за партньорство с румънската община Мангалия в общ проект, който получава финансиране от близо 1 500 000 евро по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г.".

Предвижда се около 1700 метра от амортизираната настилка да бъде подменена и да бъде изградена алея за велосипедисти. Заедно с това ще бъдат възстановени парапетите и отводнителните канавки в зоната. Предвижда се в строително-монтажните работи да бъдат инвестирани около 11 000 000 лева.
След обновяването крайбрежната алея ще привлича летовниците и с музикални форуми - "Балчик - Дни на пианото" и "Балчик - Джаз нощи", които ще дадат принос за развитието на културния туризъм.
Проектът за обновяване на алеята е в подкрепа на общинския план за развитие до 2020 година, отбелязват от общината.
/Юлияна Христова / http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди