изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-12-06 @ 08:47 EET
ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ „АЛБЕНА“ С МЕЖДУНАРОДНИ СЕРТИФИКАТИ ПО ISO 9001:2015 И ISO 14001:2015    
Туризъм    Ваканционното селище „Албена“ премина успешно одит на Системата си за управление на Ккчеството (СУК) и получи сертификати за въвеждане на интегрирани системи за управление по международни стандарти ISO 9001:2015 Системи за управление на качеството. Изисквания и 14001:2015 Системи за управление по отношение на околната среда. Като предмет на дейност те обхващат: хотелиерство, ресторантьорство и управление на недвижима собственост и морски плажове. Албена“ АД се стреми към непрекъснато повишаване на качеството на предлаганите продукти и услуги, чрез натрупване и прилагане на умения и практически опит от екипа на дружеството.

Към изпълняване и насърчаване на екологично чисти бизнес дейности, като демонстрира целите си с прилагането на уникален бизнес модел за устойчиво развитие в курорта. Демонстрира ангажираност към опазването на околната среда чрез запазване на естествената растителност в рамките на курорта и кристално чистите води на Черно море. Същевременно 50% от пресните плодове и зеленчуци, които се сервират в ресторантите, са с био-произход, произведени от дъщерната фирма „Eco Agro“. През 2014 г. се създаде и първата сертифицирана биологична ферма в България за пасищно отглеждане на говеда от известната порода „Black Angus“. Органични торове – собствено производство се използват в земеделските дейности. Стремежът за ефективно използване на ресурсите също се отнася и до инвестиции в съоръжения за производство на енергия от възобновяеми източници - изградени слънчеви панели, използвани главно за водогреене в хотелите. Също така се вземат твърди мерки към усъвършенстване на охладителните системи в рамките на курорта с въвеждането на променлива потока VRF иновативна технология, която предпазва озоновия слой. Тези усилия са признати с наградата „RELACS“ за използване на енергия от възобновяеми източници.


В началото на юни специално монтирани мобилни лаборатории показаха, че морската вода на плажа и атмосферният въздух на „Албена“ отговарят на нормативните изисквания за чистота. Съораженията продължават да функционират и към днешна дата, тъй като „Албена“ АД сключи договор с Регионалната лаборатория във Варна към „Изпълнителната агенция по околна среда„ до края на летния сезон. Резултатите се изписват на специални информационни табла и са видими за туристите. Просторната плажна ивица на „Албена“ със знак „Син Флаг“, специалният режим за достъп на автомобили, ескалаторите за по-комфортното придвижване на гостите от парковата зона до търговската улица и плажа, вътрешният електрически транспорт, са също сред доказателствата за стремежа на ръководството на ваканционното селище, да предлага висококачествен и екологичен туристически продукт.

Яна КИРИЛОВА 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди