изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:50 EEST
ЕТНО КОНЦЕРТ НА НАВАРСКАТА ГРУПА "МИЕЛОЧИН"    
Култура Концертът е последната изява от голямото източноевропейското турне на наварската група, преди България, групата участва на четири международни фестивала в Унгария.  Уникалното в музиката на „Миелочин“ е съчетанието на баска национална идентичност от Северна Навара и кастилската (испанска) идентичност от Южна Навара, музика в която се срещат две култури и два езика: испански и баски.    

Програмата на концерта включва основно композиции от последния диск на „Миелочин“ посветен на известния етно музиколог Алън Ломакс, един от пионерите на звукозаписа в света, записал уникалната традиционна музикална култура на Навара, която  въпреки изолацията по време на тоталитарния режим в Испания е успяла да се съхрани във времето. Интересен факт е , че Алън Ломакс посещава и България, където също записва българска народна музика.
Етно група „Миелочин“ е създадена преди 15 години в Навара, Испания. Записала е четири музикални албума и е имала много фестивални участия и концерти в Европа: Швеция, Испания, Франция, Португалия и др.  В Балчик ще се представи във формат трио: Иниго Агери , Исмаел Ягуе и Салва Тарасона.

 Открита сцена “Двореца”
21 август 2018г   20ч
Вход СВОБОДЕН!

ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди