изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:03 EET
По искане на Окръжната прокуратура в Търговище съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо български граж    
Ред и сигурностСъстав на Търговищкия окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на издирван от ФРГ български гражданин.


28-годишният Хасан Х. се издирва с европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата в германския град Меминген на 9 януари тази година. С нея се иска задържането и предаването му с цел наказателно преследване за извършени две измами във Федералната република. Престъпленията се наказват по Наказателния кодекс на ФРГ с лишаване от свобода 5 години, те са наказуеми и по българското законодателство.

Младият мъж е бил задържан на 10 август в Районното управление на МВР в Търговище. Според прокуратурата има реална опасност Хасан да се укрие, ако е на свобода, тъй като веднага след извършване на измамите той е напуснал територията на ФРГ.

Определението на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди