изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:19 EET
Окръжен съд - Добрич измени мярката за неотклонение на разследван за причинена по непредпазливост смърт на пешеходец    
Ред и сигурност    Окръжен съд - Добрич уважи молбата на 22-годишния Р.К. от Добрич и измени наложената му мярка за неотклонение  от „задържане под стража” в „парична гаранция“.     Младежът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР - Добрич за това, че на 23 юни т.г., в Добрич, по ул.“Хр.Ботев“ на кръстовището с ул.“Гривица“, при управление на мотоциклет „Сузуки“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 66-годишен пешеходец.

 Според обвинението младежът е извършил деянието след употреба на наркотично вещество - канабис и без да има необходимата правоспособност, като след инцидента е избягал от местопроизшествието.
    В съдебната зала и двете страни изразиха становище, че мярката за неотклонение на задържания трябва да бъде променена в по-лека. Защитникът на младежа поиска тя да бъде заменена с „подписка“, а представителят на прокуратурата настоя за „парична гаранция“.
    След преценка на материалите по делото и доводите на страните, Окръжен съд - Добрич наложи на обвиняемия “парична гаранция“ в размер на 1500 лева.
    Съдът постанови определението си като взе предвид факта, че спрямо младежа е повдигнато обвинение за деяние, извършено по непредпазливост, а в такива случаи според законовите разпоредби задържането под стража в досъдебното производство не може да продължи повече от два месеца.
    Младежът е задържан на 23 юни и днес изтича посоченият срок за задържане, пояснява съдът. Това налага мярката да бъде изменена в по-лека, въпреки че и към настоящия момент е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, предмет на разследването, и все още съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, коментира съдът. В определението се посочва, че законодателят е вменил задължение на прокурора след изтичането на двумесечния срок незабавно да разпореди освобождаване на задържаното лице, но тъй като това не е извършено, следва съдът да го направи.
    Съдебният акт може да бъде обжалван в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна. Определението подлежи на изпълнение след влизането му в сила.

Окръжен съд - Добрич
Връзки с обществеността


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди