изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:21 EEST
Четири фабрики за безакцизни цигари разкриха прокуратурата и полицията в Пловдив    
Новини Четири свръхмодерни фабрики за незаконно производство на цигари в Дупница, Тутракан и Горна Оряховица разкри полицията в Пловдив под наблюдението на окръжната прокуратура. Всичкият акцизен тютюн за производството е приготвян в цех край пазарджишкото село Калугерово. При съвместна акция на 23 август през нощта са направени претърсвания и изземвания на машини, материали, акцизен тютюн и готови цигари, както и автомобили и микробуси на повече от 15 места в цялата страна. Повдигнати са обвинения на 23 лица.

Преди две години полицията разследва двама пловдивчани, които демонстрират прекалено висок стандарт на живот без да имат доходи. Разследването е прекратено заради теч на информация. От началото на годината обаче същите лица отново попадат под прицела на властите. Така в четвъртък срещу петък при съвместна акция полицаите влизат в огромна фабрика в пазарджишкото село Калугерово, където откриват модерна машина, която нарязва тютюна, ароматизира го и го подготвя за направата на цигари. Единият от двамата пловдивчани участва пряко в производството, логистиката и наемането на работници за цеховете, където се работи денонощно.
Румен Попов - окръжен прокурор на град Пловдив: Във всички фабрики има спални помещения, кухни, фитнеси и всичко необходимо. Всяка фабрика е правила по 100 000 кутии цигари на ден. При акцията са иззети над 42 тона акцизен тютюн, готов за производство.

Сградите са модерно оборудвани, с климатизация, затъмнени прозорци и свръхмодерни охранителни системи.

Всеки месец се е работело по 15 дни, а готовата продукция е пласирана на вътрешния и международния пазар. Работниците не са знаели къде точно са транспортирани, а заплатите, които са получавали са били над 1500 лева. Има открити документи, които доказват дневната норма на всеки един от тях. При акцията са иззети общо 11 автомобила, включително и два тира, които са осигурявали логистиката на готовата продукция.

Георги Гешев - наблюдаващ прокурор: Задържани са 23 лица, на които са повдигнати обвинения по чл. 234 за притежаване и държане на акцизни стоки. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор.

Четири от лицата, които са замесени в случая са обявени за общодържавно издирване. На този етап прокуратурата не е повдигнала обвинения за пране на пари. За момента всички обвинени са задържани за 72 часа, четири от лицата са пуснати под парична гаранция.

http://news.bnt.bg/

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди