изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:22 EET
Първа копка на православен храм в Тюленово – до края на годината    
Новини Вероятно до края на годината ще бъде направена първата копка за изграждането на православен храм в село Тюленово, община Шабла. Това сподели пред Дарик кметският наместник Невена Донева. Идеята съществува от години и Донева се надява най-сетне тя да бъде осъществена.


В края на месец юли е бил завършен проектът за църквата, който е дело на арх. Асен Коев. Предстои той да бъде внесен за одобрение от комисия на Митрополията, а после и в Общинския съвет на Шабла.
В селото, където живеят петдесетина души, никога не е имало църква. Идеята се заражда още през 2003 година, но нещата тогава не се случват. През 2006 година местните са искали да направят параклис, но и тази идея пропада.
Благородната инициатива се подема отново през 2016 година от добричлията Димитрин Русев, който се ангажирал да издигне храма до груб строеж.
Църквата ще се казва „Свети Георги”. Вече е избрано църковно настоятелство, приет е уставът му. Председател на настоятелството е шабленският свещеник Павел Максимов. Разкрита е банкова сметка за дарения, за да се събере сумата, необходима за довършването на църквата.  https://dariknews.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди