изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:03 EEST
Българин е ранен в сблъсъци между демонстранти в Германия    
По света
Демонстрации за втора поредна вечер се проведоха в германския град Кемниц. Стотици крайнодесни, както и техни противници излязоха на митинги, а полицията наложи засилени мерки за сигурност, за да бъдат избегнати сблъсъци. Полицията съобщи, че 30-годишен българин е бил хванат и заплашван по време на размириците в неделя. Българинът е сред чужденците, подали оплакване в саксонската полиция при вчерашните размирици в източния германски град Кемниц (федерална провинция Саксония), съобщават местни медии.


Сънародникът ни е бил заплашван и бит от местен жител. Афганистанец и сириец са другите двама, подали жалби в полицията срещу крайнодесни, които са ги гонили и били из улиците на Кемниц. До безредиците се стигна, след като рано вчера германец бе наръган с нож и почина от раните си. За убийството бяха задържани двама имигранти от Сирия и Ирак.


След убийството в центъра на Кемниц на протест срещу престъпността сред мигрантите се събраха около 800 души, включително и ултрадесни. В демонстрациите участваха леви и крайнодесни В демонстрациите участваха леви и крайнодесни / БГНЕС Последва демонстрация от няколкостотин футболни хулигани и привърженици на партията "Алтернатива за Германия". На разпространени записи от протестите след убийството се вижда как крайнодесни преследват и нападат хора, изглеждащи като чужденци, сред които е бил и българинът. В отговор тази вечер в Кемниц се събраха около 250 привърженици на крайната левица с антифашистки лозунги. Стигна се до сблъсъци с десни радикали, но полицията овладя напрежението.


Германското правителство категорично осъди поведението на крайнодесните екстремисти и обяви, че в страната няма място за групи, които сеят омраза и нетолерантност по улиците. Канцлерът Ангела Меркел осъди действията им и каза, че подобни отмъстители нарушават закона и няма да бъдат толерирани.

http://bgnes.com
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди