изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-12-06 @ 08:41 EET
Откриват нова процедура за предоставяне на концесия на плажа в Албена    
ТуризъмПравителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия на морските плажове „Албена“ в община Балчик и „Ривиера“ в община Варна.

 
Целта е плажовете да се обезопасят и да се предоставят услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие.
Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е определен съгласно приетата от Министерски съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове. За плаж „Албена“ възлиза на 1 594 293 лв., а за „Ривиера“ - на 319 256 лв.
 
Двата плажа следва да бъдат обезпечени със задължителните дейности по Закона за устройство на черноморското крайбрежие - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от обществен интерес.
 
Плажът в курортен комплекс Албена се концесионира от самия комплекс. Договорът изтича през тази година. Плажът е един от най-хубавите плажове на Северното Черноморие. Плажът е охраняем, разделен е на ивици, които се стопанисват и поддържат от хотелите в комплекса, но има и свободна зона. На плажната ивица може да намерите редица заведения, библиотека, условия за водни спортове, детски кътове и други удобства.
https://dariknews.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди