изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:26 EET
От Съюза на доброволците в Донбас с ексклузивна информация пред БЛИЦ за убийството на Захарченко    
По света
"Лидерът на Донецката народна република Александър Захарченко е започнал да получава заплахи преди около месец. Представители на различни украински терористични формирования са твърдели, че ще го ликвидират и така ще бъде"изпълнена присъдата им"". Това разкриха ексклузивно пред БЛИЦ от Съюза на доброволците в Донбас. Захарченко и хората му са били взривени около 17 часа местно време.


Те са били причакани на излизане от кафе "Сепар", което се намира на около 200 метра от резиденцията на лидера на ДНР. "Той е бил много тежко ранен и издъхна от раните си в болницата. Засега не е потвърдено, но имаме информация, че министърът на финансите Александър Тимофеев е с много тежки наранявания и лекарите не дават много надежди за живота му", разкриха още от Съюза на доброволците в Донбас. Оттам назоваха и предполагаемите извършители: "Как кой стои зад този терористичен акт? Това са украинските тайни служби, почеркът е ясен, за съжаление накрая опитите им успяха!"
****
Органите на реда на Донецката народна република са задържали заподозряни в покушението срещу лидера на непризнатата република Александър Захарченко. Това съобщава източник от силовите структури на Донецк.
"Задържани са няколко души, украински диверсанти и свързани с тях лица, които са заподозрени в съпричастност към покушението на лидера на републиката", каза източникът.
Той съобщи още, че задържането е станало на булевард "Богдан Хмелницки", движението по пътната артерия е блокирано. "Заподозрените са задържани в автомобил", уточни източникът. В Донецк избухна взрив, в резултат на който Захарченко получи смъртоносни травми. Също така в главата е бил ранен финансовият министър на ДНР Александър Тимофеев.
Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова също коментира убийството на Захарченко: "В Донецк при терористичен акт загина лидера на ДНР Захарченкщо. Имаме всички основания да предполагаме, че зад неговото убийство стои киевският режим, който не веднъж използва подобни методи за отстраняване на мислещите различно и на тези, които са неудобни. Вместо да бъдат изпълнени минските договорености и да се търси път за урегулиране на вътрешния конфликт, Киев реализира терористичен сценарий", коментира Захарова.

https://www.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди