изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:20 EET
БОЙНИ ДЕМОНСТРАЦИИ, СЕЧЕНЕ НА МОНЕТИ И ПРИГОТВЯНЕ НА МЕДОВИНА НА СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕСТИВАЛ В ТЕРВЕЛ    
Култура
Фестивал на ранносредновековния бит и култура - Тервел 2018 ще се проведе на 22 септември от 10 до 16 часа в добруджанския град, съобщават от „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол”, Варна. Организатори на проявата са Община Тервел и неправителствената организация.



Фестивалът е в рамките на националното честване на 1 300 години от епохалната победа на хан Тервел над арабите при Константинопол през 718 година.
Събитието включва демонстрации на открито на елементи от живота на българите през ранното средновековие - 8-10 век. Ще бъдат показани облекло, въоръжение и снаряжение от периода, полеви лагери, стрелба с лък, бойни умения и военно изкуство на българите, храна, бит и култура.
Във фестивала ще участват „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол”, което ще представи български полеви стан, стрелба с лък; сдружение "Клуб за средновековни военни изкуства Ратина", Сливен – със демонстрации на бойни умения, бой със сабя и двубои; сдружение „Вълкашин“, София – със въоръжение и снаряжение на воините, боен строй и демонстрации на бойни умения, сдружение "Величие" - Исторически парк село Неофит Рилски.
Йордан Сивков от Добрич ще се представи с „Наследство на номадските цивилизации“ - бита и традициите на българите от Първото българско царство, кожарство и обущарство;  Емил Маринов от Шумен – с металопластика, медальони и украшения от кован метал, демонстрация и изработване на място, Петър Петров от Варна – с монетосечене, демонстрация и предоставяне на посетителите сами да изковат монети. Присъстващите ще могат да дегустират и да си закупят средновековното питие медовина на Любомир Милинов от София, Петя Крушева от Пловдив ще приготви средновековна храна, ще има беседи и обяснения на публиката, дегустация.
Входът ще е свободен.
http://bnr.bg


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди