изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:11 EET
Ердоган: Няма да искаме разрешение за купуването на руските ракети C-400    
По света Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му няма намерение да иска от когото и да е разрешение да купи от Русия зенитни ракетни системи С-400. "Сключихме с Русия споразумение за С-400 и това безпокои някои. Извинете, но няма да молим никого за разрешение", цитира турският вестник "Милиет" думите на президента.

На 31 август той заяви, че Анкара се надява да получи С-400 в максимално кратки срокове.

Вашингтон предупреди Анкара, че ако купи от Русия тези ракетни комплекси, САЩ може откажат да й продадат изтребители Ф-35.

„Турция се нуждае от ракетните системи C-400 и тази сделка е финализирана. С волята на Аллах скоро ще се сдобием с тях. Турция се нуждае също от изтребители F-35, в чиято програма сме партньор“, коментира Ердоган.

Турският държавен глава подчерта, че към момента са платени 900 милиарда долара като изискване за партньорството със САЩ, като Турция продължава да плаща вноски.

"Би трябвало да ни бъдат доставени 120 самолета F-35. Дали обаче ще ни бъдат доставени или не, това е друг въпрос", допълни той.

САЩ от своя страна изразиха опасенията си, че Турция, която е член на НАТО, може да изложи на риск сигурността на някои американски оръжия и други технологии, които използва, включително и изтребителите F-35, с планираното разгръщане на батареи с ракети C-400.

Ердоган обаче изтъкна, че Анкара има еднаква нужда от партньорство както със САЩ и ЕС, така и с други страни, визирайки Русия.  https://www.vesti.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди