изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:16 EEST
Китайска компания става стратегически партньор на единствения сръбски производител на мед и благородни метали    
Китай Един от водещите производители на злато, мед и цветни метали в Китай спечели обществения търг за стратегическо партньорство на държавната сръбска компания RTB Bor Group, потвърди министърът на енергетиката и минното дело Александър Антич на пресконференция след петъчната сесия на местния парламент. Антич разкри, че китайската компания „Zijin Mining Group“ е направила най-добрата оферта сред общо трите кандидата, състезавали се за стратегическо партньорство с „RTB Bor Group“.


По думите му, офертата предвижда продажбата на 65% от сръбската компания за 1.26 милиарда долара. Той отбеляза, че 350 милиона ще послужат за капиталова инжекция, а китайската компания ще инвестира други 200 милиона за уреждане на дълговете на сръбския производител. В сделката се предвижда също запазване на работните места на всички 5000 служители понастоящем работещи в компанията. Антич добави още, че партньорството с „Zijin Mining Group“ ще позволи откриването на нова мина както и модернизиране и увеличаване на капацитета на металургичния завод. „До три години очакваме да удвоим производството до 80 хиляди тона мед, а до пет години трябва да се увеличи на 120-150 000 тона“, каза още министърът. Финализирането на договора се планира за първата половина на септември.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди