изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:04 EEST
Музеят на Забранения град отвори център за културни иновации в град Пиняо    
Китай Дворцовият музей в Пекин, известен още като Забранения град, отвори първия си център за културни иновации извън столицата в древния град Пиняо, провинция Шанси.Музеят, които може да се похвали с колекция от близо 1.87 милиона предмета, е най-големият за китайски антики в страната.

През 2017 г годишната продажба на сувенири надвиши 1 милиард юана (158 милиона долара), а до края на същата година музеят е разработил над 9600 културни продукта, вдъхновени от антиките и артефактите в колекцията му.

Град Пиняо е известна туристическа атракция, намираща се на 600 км югозападно от Пекин и може да се похвали с история от над 2700 години. Градът е известен с добре запазените си градски стени и бе добавен към списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство през 1997 г.

„Надяваме се да споделим опита си с Пиняо в изследването и разработването на културни продукти", каза Шан Дзисян, куратор в Дворцовия музей.

http://bulgarian.cri.cn/

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди