изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:35 EEST
С АТРАКТИВЕН ЩАНД ОИЦ ПРЕДСТАВИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ    
Земеделие На изнесена приемна и мобилен щанд, Областният информационен център в Добрич (ОИЦ-Добрич) популяризира дейността и услугите си по време на XXVI-то международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”. 


В рамките на четири дни, експертите от центъра консултираха и информираха близо 65 земеделци, производители, търговци, граждани и гости на изложението, относно актуалните и предстоящи възможностите за финансиране на проекти с европейските структурни и инвестиционни фондове на Европейския съюз. Първите два дни изнесената приемна бе част от фестивала „Даровете на природата“ по проект „Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа“. В него участваха производители на био продукция от България и Румъния. Пред посетителите на фестивала и панаира Геновева Друмева, управител на ОИЦ – Добрич, представи дейностите и услугите на центъра, както и отворената подмярка 4.1.2 "Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства" по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).
Информационния щанд беше посетен и от заместник-министъра на земеделието, храните и горите Янко Иванов, който оцени високо ролята на мрежата от информационни центрове и благодари на екипа на ОИЦ – Добрич, за популяризирането на възможностите по Програма за развитие на селските райони. Инж. Десислава Атанасова – директор на Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич, изрази намерение за бъдещо партньорство в организирането на информационни събития.
Посетителите на изнесената приемна предимно се интересуваха от Програмата за развитие на селските райони - условията за допустимост на кандидатите, изчисляване на икономическия размер на стопанството и допустимите инвестициите и дейности.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди