изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:13 EEST
ОЩИНА ДОБРИЧ СЪБИРА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА    
НовиниНа 30 септември изтича срокът за подаване на заявления за ползване на общински жилища в Добрич от крайнонуждаещи се граждани. До момента са подадени 65 заявления,  съобщи зам.-кметът по финанси и разпореждане с общинската собственост Елка Димова.



Община Добрич притежава 1331 общински жилища. 1281 от тях са за настаняване на граждани с установени жилищни нужди, 35 са резервни, а 7 - за собственици на отчуждени имоти. През миналата година общинската администрация е предприела проверка, която да установи доколко са актуални всички наематели, записани в общинските списъци.  Към 1 септември списъкът съдържа 734 лица, семейства и домакинства, посочи Елка Димова. Тя припомни, че идеята на общината е била всички тези наематели да декларират отново своята потребност от общинско жилище, за да се актуализира информацията в списъците, съобщи кореспондентът на Радио Варна Петранка Божкова.

На наемателите ще бъде определен още веднъж  срок през следващата година да декларират своята необходимост от общинските жилища. Това се прави, за да могат хората, които досега не са успели, не са информирани или не са чули, да подадат декларации и да се актуализира списъкът, е становището на общинската управа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди