изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:38 EEST
Подпалиха колата на скандалния районен съдия на Враца    
Новини

Автомобилът на председателя на Районния съд във Враца Васил Ганов - БМВ 530, е бил подпален тази нощ и цялата му предница е напълно изгоряла. От огъня е засегнат и паркирана наблизо КИА. Сигналът е подаден снощи в 03.09 часа на тел. 112. Свидетел на пожара е сигнализирал, че е видял горяща кола, паркиран край жилището на магистрата на врачанската улица "Стоян Заимов" №10. Съседи разказаха, че са чули нещо като гърмежи.



Официално от Областната дирекция на МВР и от съда не обявиха, че това е неговата кола, но самият Ганов потвърди това.

"Очаквам от полицията да си свърши работата и да намери извършителите на това престъпление. Нямам подозрения, не съм получавал заплахи, не знам кой би направил това безумие", коментира той пред местния информационен сайт "Конкурент".

Той допълни, че автомобилът му, който бил 10-годишен и нямал голяма стойност, има застраховка каско и се надява застрахователят да поеме част от нанесените щети.

Само от началото на месеца това е вторият палеж на автомобил, след като в нощта на 4 септември изгоря джип "Мерцедес", подпален на бул. "Втори юни" №76, пак пред жилищен блок.

По данни на изданието от 5 години и половина насам във Враца и региона това е 118-а запалена кола. Разкрити обаче са едва 8 палежа, а осъдени - 10 души.

От РУ-Враца съобщиха, че е образувано досъдебно производство, по което ще се разследва кой стои зад атаката срещу съдията.

Името на Ганов се появи в медиите през 2009 година, когато беше засечен да шофира след употреба на алкохол. За да не се шуми около случая той се обърнал към ръководен кадър в МВР и така проверката Малко по-късно по същият повод той поръчал побоя над журналисти от града, заради което му бяха повдигнати обвинения.

Според появилата се тогава информация от Националната следствена служба изтекла информация, че магистратът е бил подслушван със Специални разузнавателни средства, които го уличават във връзки с криминални лица. Съобщено беше и за защитен свидетел, който получил мократа поръчка, но после се уплашил и се свързал с полицията.

След публикации в медиите ВСС се самосезира за поведението на Ганов и започна дисциплинарна проверка срещу него. По случая в следствието бяха разпитани кореспондентките на "Труд" и "Стандарт" във Враца Теменужка Йоцова и Райна Тошева. Комисията за борба с корупцията и професионална етика към съвета прецени, че няма юридически пречки съдията да бъде преследван и съден за криминално деяние. За това дори няма нужда да се сваля имунитетът на магистрат.

В края на 2009 г. Ганов беш наказан от ВСС с намаляване на заплатата, но това не беше пречка по-късно той да бъде номиниран и назначен за председател на РС-Враца. Той е на поста от 1 година.  https://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди