изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:10 EET
НА ДОБЪР ЧАС НА УЧИЛИЩЕ „МАРИЯ МОНТЕСОРИ“!    
Образование В новооткритото Частно основно училище "Мария Монтесори" беше направена презентация, на която Магдалена Трифонова разказа за самата Мария Монтесори, за фундаменталните принципи в нейната методика, за това как протичат заниманията по този метод. На "помощ" й се притече млад, шестгодишен, господин, който с любопитство разглеждаше всички материали в класната стая.

Залите, които са обзаведени в така наречената Монтесори среда, са нещо, което е съвсем различно от начина, по който са обзаведени стаите в училище по принцип. Но средата е най-малкото, което различава едно такова училище от останалите. Подготовката на педагозите, материалите, с които децата ще работят и най-вече отношенията в самата среда - са само част от нещата, които правят този метод наистина специален.

Добрич е четвърти по ред град, в който се открива училище по методиката на небезизвестната докторка от Италия. И не просто това. Добрич, заедно със София, стартира с прием в прогимназиален етап. 

            Петя Петрова
Заместник-директор
Частно основно училище "Мария Монтесори"



   
   
   
   


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди