изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:49 EEST
ИСПАНИЯ РАЗБИ СВЕТОВНИЯ ВИЦЕШАМПИОН С 6:0    
Спорт С впечатляващото 6:0 Испания приземи летящата след второто място на световното първенство Хърватия. Мачът бе от Дивизия „А“ на Лигата на нациите и се игра в град Елче. Нападателят на Реал (Мадрид) Марко Асенсио бе с основна заслуга за успеха на домакините, след като вкара един гол и записа три асистенции през втората част. Останалите попадения бяха дело на Саул Нигес, Серхио Рамос, Иско, Родриго и автогол на Калинич.

Сериозен отзвук предизвика попадението на Рамос, който след гола си се зарадва, правейки знака на великия албански орел. Защитникът искаше по този начин да подразни съперника, но явно обърка Хърватия със Сърбия. Припомняме, че на световното първенство Джердан Шакири подразни с този жест сърбите, а след това бе глобен от ФИФА. Сега се очаква санкция да има и за Рамос, но остава мистерия защо той провокира по този начин. „Серхио явно не прави разлика между Хърватия и Сърбия“, написа „Марка“. Сръбските медии пък не пропуснаха да му се присмеят, като подеха инициатива да му подарят глобус, за да подобри познанията си по география.

След втората си победа начело на Испания селекционерът Луис Енрике бе изключително доволен. Той също разбуни духовете, като заяви, че гръбнакът на националния отбор е съставен от играчи на Реал (Мадрид). Думите му се приеха остро в Каталуния, където Енрике бе треньор на местния гранд Барселона. „Трудно е да критикуваш, когато биеш с 6:0 световния вицешампион - сподели Енрике. - Основата на този тим е изградена от Реал (Мадрид) и изглежда солидна. Резултатите показват, че сме на прав път и това ме прави щастлив“, заяви спецът, който преди дни изведе Испания и до успех с 1:0 на „Уембли“ срещу Англия.

В лагера на Хърватия пък признаха превъзходството на съперника, но се обединиха около мнението, че резултатът не е реален. Звездата Лука Модрич дори заяви, че мачът е щял да се развие по съвсем различен начин, ако Хърватия е вкарала положенията си в началото. „На терена страдахме много. В началото пропуснахме 3 отлични възможности за гол, а след това Испания ни вкара и ние направо се разпаднахме. Започнахме да играем не като отбор, а всеки за себе си. Трябва бързо да се вдигнем, тази загуба ще ни послужи като добър урок“, коментира Модрич, който е сред основните фаворити за спечелване на „Златната топка“.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди