изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-06-17 @ 14:43 EEST
СЪЗДАДЕН Е САЙТ ЗА ПИСМА КЪМ ДЕПУТАТИТЕ С ПРИЗИВ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ЗАБРАНА НА ФЕРМИТЕ ЗА КОЖИ В БЪЛГАРИЯ    
Общество Уебсайт, чрез който всеки гражданин може да изпрати писма до българските депутати и да ги призове да гласуват "за" направеното предложение за забрана на отглеждането, умъртвяването и търговията на животни с цел добив на ценни кожи, е достъпен от днес на адрес https://ngi.caai.bg/. Това съобщиха от Сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията" /КАЖИ/.


Сайтът е поредната стъпка от кампанията на Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България, която само за няколко месеца е събрал 51 234 подписа на граждани, обявили се в подкрепа на искането. Подписката е била официално внесена в българския парламент на 22 юни, а народните представители имат на разположение три месеца (считано от 4 септември), за да се произнесат с решение, са посочили от организацията.
Всеки желаещ може да допринесе за успеха на кампанията, като изпрати писма до избрани от него депутати. Народните представители ще получават писмата на служебната си поща, като всяко писмо ще е индивидуално и няма да е част от циркулярна кореспонденция. Освен личното мнение на пишещите, за удобство са формулирани най-основните и важни аргументи (eтични, хуманни, екологични и социални) и всеки, който желае, може лесно да ги добави в писмото си. За приоритетни депутати са посочени тези, от които най-пряко зависи разглеждането на предложението. Това са участващите в Комисията по земеделието и храните, Комисията по околна среда и води и Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Сайтът призовава и към спазване на добрия тон.
Сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията" e неправителствена организация, създадена в България през 2017 г. Чрез образователни и информационни кампании, разследвания, граждански мониторинг на корпоративно и институционално ниво, законодателни инициативи и публични обсъждания, КАЖИ се стреми към повишаване на обществената осведоменост и ангажираност за прилагане на етични и хуманни норми във всички сфери на човешката дейност, свързани с използването на животни. Една от основните кампании на сдружението е свързана с ценните кожи и постигане на забрана на фермите за ценни кожи в България. /БТА


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди