изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:46 EEST
ЗАЩО СЕ НАЛАГАtШЕ АКТУАЛИЗИРАНЕ НА БЮДЖЕТА В БАЛЧИК?    
Новини Актуализация на бюджета с решения за отпускане на средства се очаквашеа да вземе Общинският съвет в Балчик. Средствата бяха необходими за хладилната база на Домашния социален патронаж, за клубовете на пенсионера заради участие в международен певчески конкурс в Черна гора и за покупката на лекотоварен автомобил за поддържане на обществените терени.

Общината поиска от регионалния министър безвъзмездно прехвърляне на публична държавна собственост – имот и сграда на училище в Кранево, което е със статут на общинско. Гласувано бе предложението за формиране на маломерни и слети паралелки в селата Сенокос и Соколово.
Отчетът за касовото изпълнение на общинския бюджет за полугодието влезе в проекта за дневен ред като първа точка. С близо 10 милиона лева е разполагала Общината за първите шест месеца от годината, което за същия период на миналата сумата е с близо 2,5 милиона лева повече. Коригираната годишна рамка за 2018-а възлиза на 23 милиона 344 хиляди лева.
Да бъде поставена паметна плоча на читалището в село Дропла в памет на добруджанци, жертви на румънските репресии по време на Първата световна война бе следващото предложени, съобщи Радио Варна.
В навечерието на новата учебна година кметът внесе предложение за формиране на маломерни и слети паралелки. Такива за новата учебна година ще има в селата Сенокос и Соколово. На редовната сесия балчишките депутати изразиха мотивите, с които не съгласуват проекта за Общ устройствен план на община Балчик, направиха избор на съдебни заседатели за Окръжен съд – Добрич.  НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди