изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:11 EET
ДА ПОСАДИМ ЗАЕДНО ДЪРВО    
Екология
Регионална библиотека „Дора Габе”, учениците от III г клас на СУ „Димитър Талев” и родители се включиха в Световния  ден на чистенето - 15 септември.


Като част от дейностите по съвместен проект „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град” към Фондация „Глобални библиотеки - България”, в изпълнение на Договор РД11-00-338/20.12.2017 с Министерство на културата, бе засаждане на дръвчета, с цел облагородяване на училищната среда и възпитаване у подрастващите на любов към природата.

Участниците в проекта се присъединиха към милиони хора от цялата планета в първия по рода си Световен ден на чистенето и в подкрепа на кампанията на BTV „Да изчистим България заедно”, като заедно почистиха замърсен район в близост до училището.

Засаждането на дръвчета в двора на СУ „Димитър Талев” бе със съдействието на Отдел „Инфраструктура и околна среда” при Община град Добрич.

Целта на проекта е да съдейства за екологичното образование на подрастващите, за формиране екологично мислене и привличане на съмишленици за екологосъобразно поведение.
Разнообразните дейности дават възможност за превръщането на знанията в отношение и поведение, за изграждане на ценностна ориентация към екологичните проблеми, формиране отговорност и ангажираност за опазване и съхраняване на жизнената среда.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди