изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:41 EET
БАРСЕЛОНА ИЗМЪКНА ПОБЕДАТА СЛЕД ОБРАТ    
Спорт Шампионът на Испания Барселона продължава безапелационния си ход от началото на сезона след четвърта поредна победа - с 2:1 при гостуването на Реал Сосиедад в мач от четвъртия кръг на Примера. Домакините поведоха след попадение на Ариц Елустондо в 12-ата минута. В 60-ата и 62-ата Марк-Андре тер Стеген направи две страхотни спасявания, които се оказаха ключови. В 63-ата и 66-ата каталунците нанесоха своите удари след голове на Луис Суарес и Усман Дембеле, паднали след разбърквания.

Това е втора последователна победа на Барса на "Аноета", след като преди това десетилетие не успяваха да превземат баския дом.

Срещата започна в спокойно темпо и с продължително владение на "лос кулес". В 12-ата минута домакините се възползваха от статично положение, за да открият резултата. Сержи Роберто извърши нарушение, за да спре скоростна контра, а секунди по-късно беше надскочен на втора греда от Ектор Морено. Топката попадна в краката на Елустондо, който шутира силно към близката греда, Пике не успя да се намеси, а вратарят Марк-Андре тер Стеген също не реагира на мощния удар. Топката се отби от гредата и влетя в мрежата - 1:0. Домакините оставяха каталунците да разиграват топката и действаха подчертано защитно в противовес със стила на отбора под ръководството на Еусебио Сакристан. В 36-ата минута Жерард Пике скочи най-добре при корнер, ала насочи топката покрай гредата в аут. В края на полувремето Луис Суарес настойчиво искаше дузпа, но повторенията показаха, че няма абсолютни никакви основания за това. Като цяло барселонци не показаха никаква острота в атака до почивката.

Ернесто Валверде очаквано извади Семедо за началото на втората част и пусна Коутиньо. Шампионите натиснаха със старта на полувремето в търсене на изравнителен гол. Домакините дебнеха за шансове на контраатака, които се откриха. В 58-ата Дембеле не намери целта с глава. В рамките на 60-ата минута първо Меси стреля ниско и безопасно към вратата на съперника, а след това преотстъпеният от Реал (Мадрид) Тео Ернандес получи чудесна възможност за гол. Левият бек избяга по фланга и сам срещу вратаря избра да шутира в близкия ъгъл, който беше покрит добре от Тер Стеген. В 62-ата германският вратар направи ново майсторско спасяване, което се оказа ключово за развръзката. Оярсабал и Хуанми разиграха брилянтно на контра срещу статичните защитници в синьо и червено. Тер Стеген излезе, скъси ъгъла и с крак успя да се справи с удара на Хуанми. Минутка по-късно каталунците се прегръщаха. Пике скочи и стреля с глава, Руи изби, последва леко разбъркване, при което Луис Суарес се оказа в добра позиция и отбеляза на шест метра от голлинията - 1:1. В 66-ата каталунците осъществиха пълен обрат след ново недоразумение в малкото наказателно поле на сансебастианци. Руи не съумя да избие добре, а Усман Дембеле стреля от 15 метра, топката рикошира и попадна в мрежата на домакините - 2:1. В последния четвърт час Валведе опита да заздрави средата на терена, пускайки Артуро Видал вместо Дембеле. В 86-ата минута Меси изведе Луис Суарес, уругваецът финтира вратаря, но след това избяга от вратата и се затвори. Секунди по-късно сантиметри не достигнаха на домакините да изравнят. Резервата Микел Мерино даде великолепно извеждащо подаване, Хуанми стреля атрактивно с глава от 12 метра и кълбото облиза страничната греда.

В крайна сметка Барселона удържа преднината си и запази лидерската си позиция в Примера. Следващият мач на каталунците в от Шампионската лига - домакинство на ПСВ Айндховен.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди