изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:12 EEST
РЕАЛ (МАДРИД) ИЗПУСНА ПЪРВИ ТОЧКИ    
Спорт

Отборите на Атлетик (Билбао) и Реал (Мадрид) приключиха при 1:1 в мач от четвъртия кръг на Ла Лига, игран пред над 46 хиляди зрители на Катедралата "Сан Мамес". Икер Муниаин откри резултата в 32-ата минута, а Иско изравни в 64-ата. Така европейските крале направиха първа грешна стъпка в първенството и предоставиха водачеството на Барселона.



След едва 70 секунди игра европейските шампиони създадоха първата голова опасност. Бейл подаде към Асенсио на границата на наказателното поле, който намери технично с едно докосване Лука Модрич, а той не стреля точно и спечели само корнер. В третата минута Куртоа подаде към Серхио Рамос и капитанът на "белите" за мъничко не подари топката на Маркел Сусаета, но рутината му помогна да си издейства нарушение в атака. Асенсио тормозеше защитата на "лъвовете", сменяйки често фланговете. В 14-ата Раул Гарсия изведе бързака Иняки Уилиямс, който потърси далечния ъгъл, ала мерникът му изневери. Минута по-късно капитанът на баските Сусаета отправи бомбен шут от 22 метра и топката профуча опасно около сглобката, излизайки в аут. В 18-ата Модрич намери Бензема малко пред наказателното поле, френският голмайстор много бързо се завъртя и стреля - над гредата. В 32-ата Сусаета изведе брилянтно Оскар де Маркос, той центрира остро пред малкото наказателно поле, където Иняки Уилиямс, Рафаел Варан и Икер Муниаин се сбориха за топката при липсата на Куртоа. В крайна сметка Муни насочи кълбото от самата голлиния - 1:0. В 38-ата Модрич шутира от 22 метра, получи се коварен рикошет, но вратарят Симон следеше пътя на топката и се справи. В крайна сметка "лос меренгес" не успяха да отвърнат до почивката и се прибраха в съблекалнята с един гол изоставане.

Лопетеги направи бърза смяна за началото на второто полувреме, включвайки Каземиро на мястото на Себайос. В 54-ата минута Муниаин трябваше да напусне принудително поради контузия и на негово място се появи Андер Капа. В 64-ата Гарет Бейл беше изпуснат отдясно и центрира зад гърба на Иниго Мартинес, където изскочи резервата Иско. Малагийският халф отбеляза отблизо с глава - 1:1. В 66-ата домакините изявиха претенции за дузпа за игра с ръка на Дани Карвахал. Съдията прецени, че няма умисъл и подмина ситуацията. Две минути по-късно Серхио Рамос изведе прекрасно Асенсио, който нахлу срещу Унай Симон, но би в неговото тяло. В 75-ата Лопетеги извади Бейл и добави свежест чрез Лукас Васкес. В същото време Едуардо Берицо се лиши от услугите бързака Иняки Уилиямс с цел да укрепи средата на терена чрез Микел Сан Хосе. В края на двубоя и двата тима бяха изразходвали голяма част от своята енергия. Битката продължи да е предимно в средата на терена. В 90-ата минута Марко Асенсио направи пробив по десния фланг, стигна до наказателното поле, но атаката завърши без удар. В 92-ата Микел Рико шутира опасно в очертанията на вратата и накара Куртоа да плонжира.

Срещата справедливо завърши без победител. Следващият мач на Реал е в сряда срещу Рома в Шампионската лига. Атлетик не играе на международна сцена през настоящия сезон.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди