изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:37 EET
ФРАНЦИЯ ОТНОВО Е НА ФИНАЛ В "КУПА ДЕЙВИС"    
СпортУдивително представяне на завърналия се специално за надпреварата Жулиен Бенето и партньора му Никола Маю върна Франция на финала на "Купа Дейвис". Дуото се наложи над Марсел Гранойерс-Пуйол и Фелисиано Лопес с 6-0 6-4 7-6(7), като третият сет бе истинско зрелище.
Вчера французите записаха две победи на сингъл и продължават напред в турнира. Предстои им да защитават титлата си срещу Хърватия или САЩ.

Началото на мача бе феноменално за Маю и Бенето, които загубиха само четири точки в първия сет!
Във втория реализираха ранен пробив, който им стигна за аванс от 6-0 6-4, но в третия сблъсъкът се преобрази. Испанците се мобилизираха и поведоа с 3-0, след което бяха близо до това да допуснат обрат, но спасиха брейкбол при 4-4 и все пак се добраха до тайбрек.
Именно тайбрекът на третата част бе каймакът на двубоя.
Французите поведоха с минипробив при 3-2, но Лопес върна трудна топка инстинктивно и се стигна до грешка на мрежата от Бенето – 3-3.
Опитният Жулиен се реваншира с два поредни уинъра – отново на мрежата и от ретур, за да върне преднината на отбора си. Маю надгради с великолепен лоб и отборът на Франция получи шанс да сервира за победата – 5-3. Гранойерс обаче отвърна с мълниеносен ретур и равенството бе възстановено. Бенето затрудни Лопес и миналогодишните шампиони получиха мачбол, при който той отново рискува по късия диагонал от ретур, но не намери корта – 6-6. Гранойерс допусна двойна грешка, подарявайки нова възможност на опонентите си, но се реваншира с пореден прекрасен ретур – 7-7. Късметът покри французите в следващата точка, когато лоб на Марсел се размина на милиметри с линията, а 36-годишният Бенето затвори двубоя с ретур уинър. TennisKafe.com
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди