изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:14 EEST
ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ В ДОБРИЧ ПОЛУЧИХА ТЕТРАДКИ СЪС ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ - СИМВОЛИ НА ГРАДА    
Образование На първия учебен ден в Добрич първокласниците получиха тетрадки със забележителности, които са символи на града. На корицата на учебните пособия са Часовниковата кула в етнографския комплекс "Старият Добрич" и паметникът на генерал-лейтенант Иван Колев и на загиналите за освобождението на Добруджа. Подаръкът с послание на кмета Йордан Йорданов ще насърчава най-малките ученици да обичат родния си град.

Общинските училища посрещнаха 640 първокласници, които са с около сто по-малко в сравнение с миналия септември, посочват от кметската управа. През новата учебна година в учебните заведения в Добрич ще се обучават общо 7768 ученици в 345 паралелки. В детските градини са обхванати над 2150 деца. Учебните сгради са обновени за първия учебен ден, допълват от общината. Направени са ремонти по фасадите, покривите, на отоплителни инсталации. Оборудвани са нови класни стаи и кабинети в ОУ "Хан Аспарух" и СУ "Димитър Талев". Изграждат се две спортни игрища - за футбол и волейбол, в хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий".


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди