изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:49 EEST
УТРЕ 24-ЧАСОВО ЗАСИЛЕНО ПРИСЪСТВИЕ НА ПЪТНИ ПОЛИЦАИ    
Ред и сигурност 24-часово засилено присъствие на пътни полицаи  ще има в Добричка област на 19 септември, обявен за  Европейски ден без жертви на пътя, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ в Добрич Жулиян Минев.


За 2017 г. в региона няма пътен участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Такъв участък през 2016 г. е бил районът на кръговото кръстовище до входа на Балчик по път І-9, но след предприетите мерки участъкът е отпаднал от списъка на критичните трасета.
98 тежки ПТП са станали по пътищата на областта от началото на годината досега, отчита Пътна полиция. Спрямо същия период на 2017 г., тежките катастрофи са с пет повече. Броят на загиналите е 17, с четирима повече, а ранените са 113, сочат обобщените данни. Най-много са инцидентите с фатален край през юли. При над 70 % от случаите става дума за самокатастрофирали водачи, като управляваните от тях МПС са се блъснали в крайпътни дървета и стълбове, съобщи кореспондентът на Радио Варна Петранка Божкова.
Основна причина за катастрофите са висока скорост, липса на правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества, отчитат пътните полицаи.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди