изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:50 EEST
АТЕЛИЕ С УНИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ ОТКРИВА НЧ"МЕВЛЯНА"    
Култура Народно читалище „Мевляна – 2012  г.“ стартира вчера първото си Музикално ателие за деца и ученици. Ателието идва в изпълнение на дейност 3 на проект „Тайнствената красота на музикалните инструменти-културно наследство от нашите предци", който читалището реализира съвместно с община Добричка.

Председателят  на НЧ“Мевляна-2012“ Гюлхан Вейсел изтъква, че целите са продиктувани от желанието за опазване на общото културно-музикално наследство. Деца от 6 до 16 години ще могат да се научат да свирят на различни –екзотични музикални инструменти.Това са саз, ней, уд, тарамбука. Три от инструментите вече са закупени. Ще се сформира група от 20 деца с желание да изучават точно това изкуство.Въпросът е да наследим и предадем традициите на нашите деди, казва още Вейсел.
Проектът е на стойност 1600 лв. и  ще даде начало на още две културни ателиета в читалището. Предвидено е да се създаде и танцов клуб въз основа на ученици, които учат в СУ“Св.Климент Охридски“. Първата среща с желаещите да изучават музикални инструменти е днес от 18.00 часа в читалището, което се намира в бившето училище „Отец Паисий“ на едноименната улица, съобщи Радио Добруджа.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди