изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:45 EEST
УАЗ превзема Мексико с продажби заради бруталния си външен вид    
По света Уляновският автомобилен завод обяви началото на огромни доставки на свои всъдеходи в Мексико. Ще се внася цялата моделна гама на УАЗ, включително и "буханката"(или по нашенски  Уазка), която там ще се казва Bukhara.



Миналата седмица УАЗ пусна в производство за пореден път обновеният джип Патриот, който трябва най-накрая да спре спада в продажбите на марката на руския пазар, който всъщност като цяло продължава да расте. Но ако чудото не се случи, то компанията ще бъде спасявана от износа



В средата на септември стана известно, че Пикап благополучно бе сертифициран според екологичните норми Евро-6 и в най-скоро време той ще започне да се продава в Италия, с която УАЗ има приятелски отношения още от съветските времена. При това и до ден днешен остарели "уазки" се търкалят из отдалечените италиански селца. Сега обаче пресслужбата на УАЗ обяви за откриването на дилърски център в Мексико. 



Пробна партида от уляновските дипове вече е пристигнала в Мексико още в началото на миналата годна и, очевидно, пробите са преминали успешно. Първият дилърски център на УАЗ бе открит през изминалите дни от компанията Logistics Dynamics Corporation в град Монтерей, столицата на щата Нуево Леон. 

 

Мексиканският партньор планира да работи с всичките модели на УАЗ, включително и с легендарната "буханка" (УАЗ-2206, пътническата версия), която мексиканците са кръстили Bukhara. Засега не се планира останалите модели да бъдат преименувани. До края на годината Logistics Dynamics Corporation иска да внесе в страната над 100 "Ловци", както и тестови образци на "Патриот", "Пикап" и "Профи". Планът за следващата година е да бъдат внесени над 300 автомобила и откриването на още дилърски ентрове в Канкун и Гуадалахара.



Още през лятото на 2019 година в Мексико ще заработи UAZ Off-road Driving School - фирмена школа за екстремно управление на автомобила извън пътя. С други думи, около бранда УАЗ ще бъде създаден своеобразен клуб, ще се формира специална култура и стил на живот със суровите машини насред природата.

Подобни школи имат марките Jeep и Land Rover, но "уазките" видимо с отличават с достъпна цена и по-брутален имидж, така че сред любителите на офроуда, които в Мексико са доста, марката може бързо да си заслужи култов статут. Така навремето стана с мотоциклетите Урал, които въпреки своите посредствени характеристики, бяха посрещнати много топло в някои части на Америка и именно до голяма степен на износа Ирбитския мотоциклетен завод и днес се държи над водата.
https://auto.blitz.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди