изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:47 EEST
ПАМЕТЕН ЗНАК НА ЗАГИНАЛИТЕ В ДОБРИЧКАТА ЕПОПЕЯ ВОИНИ ОТ 53-ТИ ПЕХОТЕН ПОЛК БЕ ОТКРИТ В КВ. „РИЛЦИ“    
Новини Паметен знак на загиналите в Добричката епопея воини от 53-ти  Пехотен полк , част от Седма рилска дивизия, бе открит вчера  в кв.  „Рилци“. Почетният знак откри кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той бе осветен  от иконом Иван Дойчев - архиерейски наместник на Добричка духовна  околия.  Символът на признателните поколения към саможертвата на героите е поставен  на фасадата на НЧ „Пробуда”.

 
”За мен е удоволствие заедно  да открием една паметна плоча, която ни позволява да изградим и да съхраним родовата памет”, каза в обръщението си към присъстващите  кметът Йордан Йорданов. „Ние продължаваме да носим и да предаваме нататък мисията, която нашите предци са ни завещали-за единност и обединение. Нека продължим така, нека изградим следващото поколение на България и на Добрич, нека го направим заедно. Вярвам, че можем!”, допълни още той.
Думи на признателност  изказа и инж. Тошко Петков - кмет на Добричка община. „Човечеството отдавна се е убедило, че всяко отбелязване на битка и кръвопролитие  днес има само един смисъл – това никога да не се повтаря. Днес сме тук, за да се преклоним и отдадем почит пред подвига на храбрите български воини, отстоявали безкористно свободата на Добруджа. Тук сме, за да заявим, че саможертвата на загиналите за свободата на Добруджа не е забравена и с гордост да кажем, че сме техни потомци”, заяви в словото си инж. Тошко Петков.
Венци и цветя на признателност бяха положени от кмета на Община Добрич Йордан Йорданов, Военноморски сили на Република България, народните представители от ГЕРБ – Даниела Димитрова и  Пламен Манушев, Йордан Йорданов - депутат от ВМРО, Тошко Петков - кмет на Добричка община, членове на кметския екип, политически партии и движения.
РАДИО ДОБРУДЖА



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди